More info
Our instagramNë një botë të drejtuar nga lidhja e Internetit për të gjitha aspektet e jetës, nga operacionet efikase të punës dhe menaxhimi deri te lidhjet e rrjeteve sociale, nuk është për t'u habitur që informacioni është themeli i së ardhmes sonë kolektive. Duke u thënë kështu, këtu janë disa fakte të çuditshme në lidhje me teknologjinë që mund t'i gjeni befasuese.

 

1. Në eBay, ekziston një mesatare e transaksioneve me vlerë 680$ çdo sekondë.

2. Nëntëdhjetë e një përqind e të gjithë të rriturve kanë telefonin e tyre celular brenda arritjes së çdo ore të çdo dite.

3. Ka 6.8 miliardë njerëz në planet dhe 4 miliardë prej tyre përdorin një telefon celular. Vetëm 3.5 miliardë prej tyre përdorin një furçë dhëmbësh.

 

4. Hewlett Packard, Microsoft, si dhe Apple kanë një të përbashkët - të gjitha ato filluan në një garazh.

5. Njëzet e pesë përqind e amerikanëve përdorin vetëm një pajisje celulare për të përdorur internetin.

6. Cdo minutë, 100 orë video ngarkohen në YouTube nga përdoruesit individualë.

7. Ekzistojnë 271 milion abonentë celular vetëm brenda Shteteve të Bashkuara, dhe numrat po rriten shpejt.

8. Dyqind e njëzet milion ton kompjuterë të vjetër dhe pajisje të tjera teknologjike janë shkatërruar në Shtetet e Bashkuara çdo vit.

 

9. Nëntëdhjetë përqind e mesazheve me tekst lexohen brenda tre minutave nga dorëzimi i tyre.

10. Tridhjetë milion individë shikojnë programim televiziv nga telefonat e tyre celular.

11. 21 vjeçari mesatar ka kaluar 5,000 orë duke luajtur video lojëra, ka dërguar 250,000 email, mesazhe të çastit dhe mesazhe me tekst, dhe ka kaluar 10,000 orë vetëm në një telefon celular.

12. Kompjuteri i parë personal u krijua nga Berkeley Enterprises. Me emrin Simon, dhe u shit prej një çmimi 300 dollarë në 1950.

13. Kanë kaluar 45 vjet që kur u zhvillua me sukses telefonata e parë e telefonit celular në botë.

14. Mesatarisht, përdoruesit e teknologjisë mbajnë me vete 2.9 pajisje në çdo kohë.

15. Ka 350 milion mesazhe Snapchat të dërguara çdo ditë.
16. Që nga fillimi i kompanisë, ka pasur 144.7 milion vizitorë individualë në Facebook, duke e bërë atë vendin më të vizituar në rrjetet sociale që nga qershori 2013.

17. RadioShack ishte një nga kompanitë e para që filloi revolucionin e kompjuterit personal, në vitin 1970, me TRS-80.

18. Mouse-i i parë u shpik nga Douglas Engelbart në 1963; përbëhej nga një guaskë e fortë prej druri dhe dy rrota metalike të ngathëta.

19. Nga 60 miliardë posta elektronike që dërgohen çdo ditë, 97 përqind konsiderohen spam.

20. Telefoni i parë celular i shitur në Shtetet e Bashkuara - Motorola DynaTAC 8000X - u krijua nga Rudy Krolopp në prill të vitit 1984. Ai peshonte dy paund.

21. Google trajton rreth 1 miliard pyetje kërkimi çdo ditë, duke lëshuar gati 200 tonë CO2 në ditë.

22. Ka 500 aplikacione që shtohen çdo ditë në dyqanin Windows Phone.

Dhe më e rëndësishmja…

23. Njeriu i njohur si Teoria e babait të informacionit, Claude Shannon, shpiku qarkun dixhital - themeli i magjisë që na siguron të gjithë akses në internet sot - gjatë programit të diplomës së tij master, kur ai ishte vetëm 21 vjeç.


Ky artikull është marrë nga Website Magazine.

 
Contact Us

Make
an
offer

Reach out to us if you're interested about one of the products or services we offer.

ContactClick Me Contact