More info
Our instagramKa mjaft njerëz që ende nuk janë të sigurt se çfarë është kodimi. Në ditët dhe kohën tonë, zhvillimi mund të vijë në ndihmë në shumë situata. Përveçse keni mundësi të bashkëpunoni me njerëz të tjerë, do të zbuloni se zgjidhja e problemeve thjesht do të bëhet shumë më e lehtë.

Edhe nëse nuk keni koduar kurrë më parë në jetën tuaj, me siguri duhet të mendoni ta bëni këtë. Këtu janë pesë arsye pse të mësuarit e kodit mund t'ju ndihmojnë.

 

E bën më të vlefshme punën tuaj

 

Meqenëse jo shumë njerëz dinë të kodojnë, kërkesa për njerëzit që dinë të kodojnë është shumë e lartë. Kompanitë në Australi janë gjithmonë në kërkim të njerëzve që mund të përmirësojnë cilësinë e faqes së tyre të internetit dhe t'i ndihmojnë ata me çdo problem që mund të dalë. Ka gjithnjë e më shumë pozicione që hapen, dhe mund të konsiderohet një punë shumë e qëndrueshme pasi ka shumë kompani dhe startup-e në vend që kanë nevojë për ndihmë dhe nuk kanë njohuri.

 

Thënë kjo, pagesa mesatare është shumë më e lartë se sa do të prisni. Gjithnjë e më shumë kompani janë në kërkim të koduesve, kështu që tani mund të jetë koha më e mirë për ju që të filloni të mësoni. Kjo gjithashtu do t'ju lejojë të jeni në gjendje të zgjidhni se cila punë do t'ju përshtatet më së miri nevojave tuaja.

 

Kjo do t'ju ndihmojë të zhvilloni aftësi për zgjidhjen e problemeve

 

Ashtu si çdo gjuhë tjetër, kodimi përbëhet nga rregulla të veçanta që bëjnë që gjithçka të funksionojë në përputhje me rrethanat. Duke mësuar se si t'i përdorni ato, do t'ju duhet të përdorni logjikën tuaj në mënyrë që të tejkaloni çdo problem që mund të shfaqet. Do t'ju duhet t'i kushtoni vëmendje detajeve dhe të filloni të krijoni mënyrën sesi mund t'i bëni gjërat sa më të lehta për t'u përdorur dhe sa më efektive të jetë e mundur.

 

Kodimi është plot befasi, dhe kjo zakonisht do të thotë se ka shumë probleme për t'u zgjidhur. Nëse dëshironi të punoni në aftësitë tuaja për zgjidhjen e problemeve dhe të nxisni krijimtarinë tuaj ndërsa bëni një faqe web unike dhe të lehtë për t’u përdorur, patjetër që duhet të merrni parasysh të mësoni të kodoni.

 

Krijon mundësi të reja karriere

 

Njohja se si të kodoni mund të jetë një përparësi e madhe kur bëhet fjalë për karrierën tuaj. Nëse dëshironi të kodoni jo vetëm me kohë të plotë, por edhe të gjeni kohën për të punuar në gjëra të tjera, kjo aftësi ju lejon ta bëni atë.

 

Një nga aftësitë më të mëdha për të ditur si të kodoni është duke punuar si një freelancer në internet. Freelancing dhe kodimi janë punë që ju lejojnë të merrni punën tuaj me vete. Ju nuk duhet të jeni të detyruar të qëndroni në një zyrë, dhe ju mund të punoni me lehtësi nga shtëpia nëse kërkoni të fitoni para shtesë.

 

Mund të përmirësoni produktivitetin tuaj

 

Një nga gjërat më të dobishme që vijnë me të mësuarit se si të kodoni është një mënyrë plotësisht e re e të menduarit. Pasi të mësoni bazat, do të keni mundësi të shihni sa lehtë do të jetë multitasku. Kjo thjesht do të thotë që ju do të jeni në gjendje të filloni të automatizoni një numër të madh detyrash, kështu që ata nuk do të marrin shumë nga koha juaj.

 

Duke përdorur këtë aftësi, ju do të jeni në gjendje të përqëndroheni në të mësuar dhe të bëni gjëra më të rëndësishme, dhe do të jeni shumë më efektiv në punën tuaj. Do të keni mundësi të përdorni skedarët shumë më lehtë, të krijoni programet tuaja dhe në fund të ditës kurseni shumë kohë të çmuar.


 

Kjo ju ndihmon të komunikoni më mirë me inxhinierët në ekipin tuaj

 

Kur punoni në ndonjë kompani, mund të takoni njerëz në ekipin tuaj që kanë më shumë njohuri teknike se ju. Inxhinierët ka të ngjarë të mos ju marrin seriozisht nëse keni ndonjë problem dhe nuk dini as disa gjëra themelore në lidhje me funksionimin e disa programeve të teknologjive.

 

Kjo është ajo ku të mësuarit për të koduar mund të ndihmojë. Inxhinierët janë të dobishëm në shumë raste dhe për shumicën e departamenteve, kështu që duke ditur se si të komunikoni në mënyrë efektive me ta, do t'ju lejojë të fitoni respektin e tyre dhe të ndihmoni me gjithçka që ju nevojitet.

 

Për ta përmbledhur

Mësimi për të koduar mund të jetë një aftësi shumë e dobishme që do t'ju lejojë të keni më shumë mundësi në vendin tuaj të punës dhe mund t'ju jap një perspektivë të re të karrierës.

Mund të jetë shumë më e thjeshtë nga sa prisni dhe përkundër asaj që mendojnë shumica e njerëzve, nuk është e nevojshme të jeni ekspert në matematikë! Provojeni dhe mund të përfundoni duke ndryshuar jetën tuaj për mirë.

 

Ky artikull është marrë nga Code like a Girl.

 
Contact Us

Make
an
offer

Reach out to us if you're interested about one of the products or services we offer.

ContactClick Me Contact